Jong TALENT

Jongeren ontdekken hun eigen mogelijkheden

Voor wie?

Jong TALENT is een spel dat helpt meer inzicht te krijgen in wat een jongere bezighoudt. Het biedt hen de gelegenheid om op speelse wijze aan de slag te gaan met serieuze vragen als: Wie ben ik, welke mogelijkheden heb ik in mij en wat kan ik daarmee doen. 

Tegelijkertijd leidt het tot meer zelfvertrouwen bij de jongere.

 

Jong TALENT maakt hen meer zelfbewust en helpt hen bij keuzes maken op verschillende terreinen, bijvoorbeeld bij studiekeuze, problemen thuis, faalangst etc.


Wat?

In het spel wordt de jongere begeleid door mij, ik ben daarvoor speciaal opgeleid.

 Spelenderwijs komen jongeren bij de essentie van hun vragen en zaken waarmee ze kampen in hun leven. Met het spel gaat de aandacht naar de kwaliteiten van de jongere en niet op voorhand naar hun eventuele problemen. Het benadert hen op een positieve en constructieve manier.


Hoe?

Bij het eerste bord ontdekken de jongeren de talenten waarin zij uitblinken en die verborgen of vergeten zijn. Aansluitend wordt besproken welke gebieden aandacht behoeven. Hier vloeien thema’s uit voort waaraan gewerkt kan worden. Steeds wordt gekeken welk talent kan helpen om de situatie in balans te brengen. Ook wordt er gekeken naar personen die belangrijk zijn voor de jongere, hoe zou deze kunnen helpen?

Bij het tweede bord worden de talenten in een dusdanige opstelling gelegd dat de onderlinge samenhang en samenwerking van de talenten zichtbaar worden.

Jong TALENT geeft de jongere inzicht in de toekomst en daardoor groeit het zelfvertrouwen.

  

Een persoonlijk traject met het Jong TALENT spel bestaat uit twee spelsessies van elk ongeveer 2,5 uur en daarnaast een intake en eindgesprek met de ouder(s) erbij.

De kosten voor dit traject bedragen € 450,- inclusief 21% BTW.


het eerste bord

het tweede bord

Interesse?

Ga via de button naar de contactpagina en laat je gegevens achter. Dan wordt je snel gebeld voor het maken van een eerste geheel vrijblijvende afspraak.